Za svako pitanje stojimo na raspolaganju: +385 1 5530 386

Seminari – REACH

SEMINAR O STL-u, REACH-u I CLP-u

U par sati naučit ćete sve što je potrebno da budete u skladu sa postojećim uredbama.

Ako Vaša tvrtka ima proizvode građevinske kemije, kozmetike, auto program, proizvode široke potrošnje, veterinarske preparate, školski i grafički program, kao i klasične kemikalije koje se koriste u kemijskoj, naftnoj, farmaceutskoj, građevinskoj, tekstilnoj, obućarskoj, prehrambenoj, drvnoj, metalnoj, grafičkoj industriji….

O seminaru:

 • Mjesto održavanja: Sheraton Zagreb Hotel
 • Adresa: Kneza Borne 2, 10 000 Zagreb
 • Datum održavanja: kontaktirati Natašu Sedlar
 • Predavači: Natalija Devetak Vuga, mag.ing.chem., Nataša Sedlar, dipl.ing.kem.teh.
Tijek seminara

Seminar/radionica počinje u 9h, prema željama polaznika pauza za kavu, te ručak oko 12.00h. Nakon ručka vrijeme za pojedinačna pitanja svakog sudionika i odgovore posebno za njegovu tvrtku. Očekivani završetak oko 14.30h.

I nakon seminara stojimo na raspolaganju za sva Vaša moguća pitanja na ovu temu.

Cilj seminara je da svakom polazniku nakon seminara bude potpuno jasno što sve njegova tvrtka mora učiniti da bude u skladu s Zakonom o kemikalijama, pratećim pravilnicima, te europskim REACH i CLP direktivama.

Od nas dobivate:

 • uvjerenje o prisustvovanju
 • pisane materijale sa seminara, uključujući sve zakone i pravilnike
 • kratki vodič uputa što sutra učiniti na radnom mjestu kako biste što prije bili u skladu sa Zakonom o kemikalijama, cjenik koliko taj postupak košta i kako to što bezbolnije prenijeti direktoru
 • primjere ispravno ispunjenih STL-ova, deklaracija, uputa, očevidnika
Broj sudionika

Broj sudionika ograničen do max.10 po seminaru/radionici, trudimo se postići inetraktivnu atmosferu. Prema dosadašnjim ocjenama sudionika, čulo nas je tijekom 2013. i 2014. više od 170 tvrtki, u tome i uspjevamo.

Za sve naše dosadašnje polaznike seminara koji su nas slušali u organizaciji ATOMIUM-a ili drugih tvrtki, odobravamo popust 10%. Za sve naše klijente kojima ATOMIUM izrađuje dokumentaciju, odobravamo popust 15%.

Prijave
Prijave se mogu napraviti minimalno 5 dana prije datuma seminara. U slučaju nemogućnosti dolaska sudionika, nudimo drugi termin.

Trudimo se ne biti suhoparni i dosadni, ne teoretiziramo o zakonima, dajemo kratke, jasne i precizne informacije i poučne primjere iz prakse nadzora sanitarnih inspekcija.

Kontaktirajte nas

Prijavite se na STL/CLP/ REACH seminar i naučite sve što ste htjeli znati.

Zakoni i savjetovanje

Zakoni se mijenjaju. Pratite li ih?

1. Novi uvjeti nakon ulaska u EU

Koje nove uvjete Vaša tvrtka mora ispunjavati nakon ulaska RH u EU ako uvozi, proizvodi, skladišti ili prodaje kemikalije i kemijske proizvode i u kojim sve zakonima i pravilnicima pišu ti uvjeti?

2. Obveza izrade STL-a za proizvode

Za koje proizvode postoji zakonska obveza izrade STL-a, za koje ne, te zašto ipak postoji ako već imate europski STL? Zašto ne vrijede STL-ovi rađeni prije 11.mj. 2011., kako ih korigirati i kako to što jeftinije učiniti? Tko Vam u RH mora dostaviti pravovaljani STL i kako to postići?

3. Uvjeti za skladišta

Kako znati da li skladište Vaše tvrtke zadovoljava uvjete propisane najnovijim pravilnicima koji se primjenjuju od 2014. i koji je posljednji pravilnik na snazi u tom području?

4. Odgovorne osobe za kemikalije

Kako znati da li Vaša tvrtka mora ili ne mora zaposliti SSS ili čak VSS osobu kao odgovornu osobu za kemikalije ovisno o proizvodima koje skladišti, prodaje, gdje to piše u zakonu, te koje su izmjene u 2014. u odnosu na 2013.?

5. Klasifikacija i razlike između proizvoda

Zašto je tekući sapun za ruke kozmetički proizvod, a tekući sapun za ruke s antimikrobnim djelovanjem biocid i koje dokumente i na koji način morate pribaviti za oba proizvoda? Koji su najnoviji troškovi upisa biocida u registar i zašto biti oprezan ako namjeravate uvoziti repelente za komarce?

6. Kontrola i inspekcija

Koja inspekcija i kada ima pravo doći u kontrolu i što sve mogu tražiti? Kako se snaći u svim situacijama?

7. Očevidnici

Koje ste očevidnike u obvezi voditi, tko ih unutar Vaše tvrtke mora voditi, kako ih ispunjavati, kome ih i kada poslati i tko ih ima pravo tražiti na uvid?

8. Naljepnice

Što mora pisati na naljepnici za detergente ili aerosole, a ne mora pisati u STL-u za isti proizvod i koje su najčešće greške u izradi deklaracija i uputa? Koja je zakonski propisana veličina piktograma u odnosu na veličinu naljepnica?

9. REACH

Kakve uopće veze ima taj REACH s Vašim poslovanjem i što da ukratko o njemu i CLP-u prenesete direktoru? Što je REACH broj, gdje piše i što znači ako ga Vaš proizvod ima ili nema?

10. Kazne

Koje su kazne i kako ih izbjeći u području sanitarne inspekcije i Zakona o kemikalijama? Kojim putem do točne i ispravne informacije, a sve u skladu s zakonom?

Namijenjeno djelatnicima nabave, proizvodnje, prodaje, kontrole kvalitete, zaštite na radu, zaštite okoliša, skladišta…. a posebno zanimljivo odgovornim osobama za kemikalije.

Savjetovanje

 • savjetovanje vezano za uvoz, skladištenje i uporabu kemijskih proizvoda i opasnih tvari
 • izrada Sigurnosno-tehničkih listova, deklaracija i uputa za kemijske proizvode u skladu s najnovijom europskom CLP regulativom i usklađeno prema najnovijim pozitivnim propisima Republike Hrvatske
 • izrada elaborata za upis biocidnih pripravaka u Registar biocidnih tvari
 • izrada elaborata za ishođenje dozvole za uvoz/prodaju/korištenje opasnih kemikalija
 • edukacija o zakonskoj regulativi i obvezama uvoznika/proizvođača/korisnika kemikalija
 • zastupanje pri inspekcijskom nadzoru
 • savjetovanje u rješavanju primjedbi inspekcijskog nadzora
seminari2
Prijavite se

Prijavite se na STL/CLP/ REACH seminar i naučite sve što ste htjeli znati.

U slučaju opravdane spriječenosti dolaska na seminar, uz najavu minimalno 24 h prije početka seminara, nudimo novi termin.

U slučaju otkazivanja dolaska na seminar, uplaćeni iznos se ne vraća.

Comments are closed.

 • Atomium

  Želite biti sigurni da ste u skladu sa zakonom? Mi znamo što je potrebno. Iza nas je osamnaestogodišnje iskustvo na područjima uvoza, prometa, skladištenja i uporabe kemikalija.

 • Od svibnja 2018. godine na snagu je stupio novi propis GDPR o zaštiti osobnih podataka koji štiti osobne podatke korisnika, klijenata i zaposlenika naše tvrtke.

  Sigurnost i povjerljivost Vaših osobnih podataka (prema Općoj uredbi o zaštiti podataka 2018.) s naše je strane zajamčena

 • Kontakt informacije

  • Adresa: Kovinska 4a, Zagreb
  • Mobitel: 091 / 769 - 9903
  • E-mail: natasa.sedlar@atomium.hr, natalija.devetak@atomium.hr
 • Potražite nas na karti