Za svako pitanje stojimo na raspolaganju: +385 1 5530 386

Savjetovanja

MI SMO BESPLATNI SAVJETNIK ZA SVE NAŠE KLIJENTE!

Ako Vaša tvrtka ima proizvode građevinske kemije, kozmetike, auto program, proizvode široke potrošnje, veterinarske preparate, školski I grafički program, kao i klasične kemikalije koje se koriste u kemijskoj, naftnoj, farmaceutskoj, građevinskoj, tekstilnoj, obućarskoj, prehrambenoj, drvnoj, metalnoj, grafičkoj industriji.

Zakoni se mijenjaju. Pratite li ih?

1. Novi uvjeti nakon ulaska u EU

Koje nove uvjete Vaša tvrtka mora ispunjavati nakon ulaska RH u EU ako uvozi, proizvodi, skladišti ili prodaje kemikalije i kemijske proizvode i u kojim sve zakonima i pravilnicima pišu ti uvjeti?

2. Obveza izrade STL-a za proizvode

Za koje proizvode postoji zakonska obveza izrade STL-a, za koje ne, te zašto ipak postoji ako već imate europski STL? Zašto ne vrijede STL-ovi rađeni prije 11.mj. 2011., kako ih korigirati i kako to što jeftinije učiniti? Tko Vam u RH mora dostaviti pravovaljani STL i kako to postići?

3. Uvjeti za skladišta

Kako znati da li skladište Vaše tvrtke zadovoljava uvjete propisane najnovijim pravilnicima koji se primjenjuju od 2014. i koji je posljednji pravilnik na snazi u tom području?

4. Odgovorne osobe za kemikalije

Kako znati da li Vaša tvrtka mora ili ne mora zaposliti SSS ili čak VSS osobu kao odgovornu osobu za kemikalije ovisno o proizvodima koje skladišti, prodaje, gdje to piše u zakonu, te koje su najnovije izmjene?

5. Klasifikacija i razlike između proizvoda

Zašto je tekući sapun za ruke kozmetički proizvod, a tekući sapun za ruke s antimikrobnim djelovanjem biocid i koje dokumente i na koji način morate pribaviti za oba proizvoda? Koji su najnoviji troškovi upisa biocida u registar i zašto biti oprezan ako namjeravate uvoziti repelente za komarce?

6. Kontrola i inspekcija

Koja inspekcija i kada ima pravo doći u kontrolu i što sve mogu tražiti? Kako se snaći u svim situacijama?

7. Očevidnici

Koje ste očevidnike u obvezi voditi, tko ih unutar Vaše tvrtke mora voditi, kako ih ispunjavati, kome ih i kada poslati i tko ih ima pravo tražiti na uvid?

8. Naljepnice

Što mora pisati na naljepnici za detergente ili aerosole, a ne mora pisati u STL-u za isti proizvod i koje su najčešće greške u izradi deklaracija i uputa? Koja je zakonski propisana veličina piktograma u odnosu na veličinu naljepnica?

9. REACH

Kakve uopće veze ima taj REACH s Vašim poslovanjem i što da ukratko o njemu i CLP-u prenesete direktoru? Što je REACH broj, gdje piše i što znači ako ga Vaš proizvod ima ili nema?

10. Kazne

Koje su kazne i kako ih izbjeći u području sanitarne inspekcije i Zakona o kemikalijama? Kojim putem do točne i ispravne informacije, a sve u skladu s zakonom?

Savjetovanje

 • savjetovanje vezano za uvoz, skladištenje i uporabu kemijskih proizvoda i opasnih tvari
 • izrada Sigurnosno-tehničkih listova, deklaracija i uputa za kemijske proizvode u skladu s najnovijom europskom CLP regulativom i usklađeno prema najnovijim propisima Republike Hrvatske
 • izrada elaborata za upis biocidnih pripravaka u Registar biocidnih tvari
 • izrada elaborata za ishođenje dozvole za uvoz/prodaju/korištenje opasnih kemikalija
 • edukacija o zakonskoj regulativi i obvezama uvoznika/proizvođača/korisnika kemikalija
 • zastupanje pri inspekcijskom nadzoru
 • savjetovanje u rješavanju primjedbi inspekcijskog nadzora
slika1
ZATRAŽITE SAVJET

Besplatno savjetujemo sve naše klijente! Obratite nam se sa povjerenjem.

Comments are closed.

 • Atomium

  Želite biti sigurni da ste u skladu sa zakonom? Mi znamo što je potrebno. Iza nas je osamnaestogodišnje iskustvo na područjima uvoza, prometa, skladištenja i uporabe kemikalija.

 • Od svibnja 2018. godine na snagu je stupio novi propis GDPR o zaštiti osobnih podataka koji štiti osobne podatke korisnika, klijenata i zaposlenika naše tvrtke.

  Sigurnost i povjerljivost Vaših osobnih podataka (prema Općoj uredbi o zaštiti podataka 2018.) s naše je strane zajamčena

 • Kontakt informacije

  • Adresa: Kovinska 4a, Zagreb
  • Mobitel: 091 / 769 - 9903
  • E-mail: natasa.sedlar@atomium.hr, natalija.devetak@atomium.hr
 • Potražite nas na karti