Za svako pitanje stojimo na raspolaganju: +385 1 5530 386

HZT-ov registar STL-ova u novom vizualnom i grafičkom obliku, nudi brojne nove mogućnosti pregleda.

  pkrajacic   Ožu 03, 2017   Blog   0 Comment

Moguće je pretraživati upisane STL-ove po tvrtkama, imenima proizvoda/kemikalija, datumu upisa…

Za sve spretne u Excelu, dodani CSV format nudi podatke o proizvodu, konkurenciji, svim mogućim dobavljačima određene tvari/proizvoda u RH i stanju na tržištu u samo nekoliko sekundi…

Za detalje pogledajte

http://213.147.97.252/registar-sigurnosno-tehnickih-listova-deklaracija-i-uputa

i kliknite na PONOVNA UPOTREBA INFORMACIJA

Ukoliko Vas pogled na stanje na tržištu malo zabrine, dajemo još nekoliko najčešće traženih informacija:

1.     Kako biste ispunili zakonske obaveze prema sanitarnoj inspekciji RH, da li možete unajmiti Savjetnika za kemikalije ili morate imati zaposlenu Odgovornu osobu za kemikalije?

Sve ovisi o opasnosti i klasifikaciji proizvoda kojima prometuje Vaša tvrtka.

Ukoliko nemate opasne kemikalije, niste dužni imati ni jednu od gore navedenih funkcija.

 Ukoliko su vaši proizvodi razvrstani prema čl.1. Pravilnika koji određuje OPASNE kemikalije NN122/14, tada MORATE imati zaposlenu na neodređeno vrijeme Odgovornu osobu za kemikalije.

Ali nije propisano da to mora biti puno radno vrijeme. Ističemo , Odgovornu osobu za kemikalije ne možete nikako unajmiti, već morate imati zaposlenu. – uvjet za dobivanje odobrenja za djelatnost od sanitarne inspekcije RH, jest prijava na mirovinsko i zdravstveno te osobe

2.     Kako biste ispunili zakonske obaveze prema inspekciji prometa RH, da li možete unajmiti Sigurnosnog savjetnika za ADR/RID ili ga morate imati zaposlenog?

Ukoliko su Vaši proizvodi u točki 14.STL-a razvrstani kao tvar opasna u prijevozu, morate imenovati Sigurnosnog savjetnika za ADR/RID, koji može biti i vanjski suradnik ili zaposlenik Vaše tvrtke.

Više na www.atomium.hr/adr/ 

Ukoliko imate još pitanja na ovu temu, slobodno nas kontaktirajte.

 

Imamo 17 godina iskustva u regulativi o kemikalijama i preko 700 klijenata u RH…

Na kraju, uvijek ističemo da ne postoji tvrtka u kojoj je apsolutno sve po zakonu, jer se i zakoni neprestano mijenjaju…

 

Comments are closed.

 • Atomium

  Želite biti sigurni da ste u skladu sa zakonom? Mi znamo što je potrebno. Iza nas je osamnaestogodišnje iskustvo na područjima uvoza, prometa, skladištenja i uporabe kemikalija.

 • Od svibnja 2018. godine na snagu je stupio novi propis GDPR o zaštiti osobnih podataka koji štiti osobne podatke korisnika, klijenata i zaposlenika naše tvrtke.

  Sigurnost i povjerljivost Vaših osobnih podataka (prema Općoj uredbi o zaštiti podataka 2018.) s naše je strane zajamčena

 • Kontakt informacije

  • Adresa: Kovinska 4a, Zagreb
  • Mobitel: 091 / 769 - 9903
  • E-mail: natasa.sedlar@atomium.hr, natalija.devetak@atomium.hr
 • Potražite nas na karti